Födelsemärke

Det går helt utmärkt att ta bort ett födelsemärke som sticker ut, utan att behöva uppsöka sjukhus. Följ bara instruktioner nedan.

Födelsemärke

Alla människor har födelsemärken, ett födelsemärke eller leverfläck är en del av  huden som har koncentrerad mängd pigment vilket gör huden mörkare.

 

De flesta födelsemärken är helt ofarliga men skulle ett födelsemärke börja växa eller bli missfärgat är det bäst att uppsöka sjukhus, det kan vara cancer.

 

Att ta bort födelsemärket

Det finns en relativt simpel metod för att ta bort ett födelsemärke i det fall det är i form av en utxäxt på huden.

Ta bort födelsemärke

Skulle det handla om ett födelsemärke som börjat växa eller blivit missfärgat kan det vara bäst att låta bli denna metod och istället kontakta läkare, det skulle i värsta fall kunna vara cancer. Om det är ett födelsemärke du haft länge som du bara vill ta bort kan du följa instruktionen nedan.

 

Inköp björntråd eller annan hållbar tråd. Knyt tråden runt födelsemärket, kunten skall vara så pass hårt åtdragen att blodtillförlsen stannar av. Efter några dagar kommer du se att märket stelnar till och ändrar färg, det blir det nästan svart. Efter ytterligare några dagar faller det av.

 

Försök inte klösa bort det, det kan börja blöda och när den väl faller av kan du få sår under som tar ytterligare tid att läka. När det väl fallit av kommer huden som finns kvar vara samma färg som leverfläcken hade.

 

Om det växer ut igen

Jag hade tidigare en leverfläck i nacken som stack ut en bit. Efter att min frisör de sista två gångerna skurit mig på just den leverfläcken samt sagt åt mig att jag borde ta bort den gjorde jag helt enkelt så. Den föll av efter cirka 10 dagar, skulle den växa ut igen så uppdaterar jag denna artikel. Om inte så vet vi alla att denna metod fungerar. Jag fick också höra av frisören att mina laxvikar inte var speciellt vackra, har ännu ingen lösning på det problemet men så fort jag har lägger jag upp det…eller så kanske jag byter frisör.

 

Jag hade ett till i armhålan som jag tog bort på samma sätt och det gick precis lika bra.

 

Slutsats:

Det har gått snart ett år sedan jag tog bort mina födelsemärken, inget har växt ut igen, min slutsats är att denna metod fungerar riktigt bra!

 

(inga fler uppdateringar av denna artikel kommer göras om inte nåt födelsemärke skulle få för sig att växa ut igen)